keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Keskiviikko 18.12.13

No niin.. maalaiset kävivät vähän isossa kaupungissa vierailulla viime viikonloppuna.. :)

Yritämpä saada jotain selontekoa tästä meidän melko tapahtumarikkaasta messari reissusta.

Torstaina pakkasimme minun auton tupaten täyteen Sannan kanssa ja lähdimme ajelemaan
kohti Kajaania, mistä haettiin Oona Martin ja Petjan kanssa kyytiin. Ahdasta oli, mutta hyvin me mahduttiin. Tarkoitus oli ajella yöllä Helsinkiin niin, että olemme hyvissä ajoin perillä ennen kehien alkua. Ilma oli todella kehno, lunta/räntää sateli siihen malliin, että näkyvyys oli heikko ja tien pinta oli liukas. Siinä sitä sitten "körryyteltiin" rauhallisesti, mutta hyvinhän meillä oli aikaa, ei hätiä sen suhteen..

Vähän ennen Kuopion ABC:tä alkoi kuulumaan melkoinen laahaus ääni. Se kuului vähän aikaisemminkin, mutta hiljeni sitten. Nyt se jo kuului niin isosti (eikä syytä ääneen löytynyt tien päällä), että oli pakko kurvata huolto-asemalle asiaa tarkistamaan.
ABC:lle menevällä rampilla vielä ihmettelin, että kun polttoaine haisee..

ABC:n pihalla satuin sitten kurkkaamaan auton alle ja siellä roikkui polttoaineen lauhduttimen kenno maata vasten ja polttoainetta valui norona pitkin pihaa.
Siitä sitten soitto hinauspalveluun ja sieltä tulikin melko joutuin mies autoa katsomaan. Eipä siitä Touranista ollut enään matkaa jatkamaan, sinne se sitten jäi huoltoa odottelemaan.

Meidän matka jatkui sitten vuokra-autolla. Ahtauduimme Ford Focukseen, osa tavaroista oli pakko jättää pois, mutta kaikki pakollinen saatiin ahdettua matkaan.

Niin me pääsimme lopulta Helsinkiin ja kaikki koiratkin ehtivät kehään. Martti oli junioriluokassa ja sille jäi valmistautumiseen peräti minuutti ennen kehään menoa, mutta ehtipähän kuitenkin kehään.
Näyttelypäivä meni kivasti, paikalla olivat myös Urho (J. Mokoma) ja Late (J. Humpappaa) Annen ja Teron kanssa.
Perjantain tulokset meidän osalta:

J. Mokoma "Urho" JUN ERI4
J. Vanttera "Martti" JUN EH
J. Humpappaa "Late" VAL ERI
J. Metka "Mekku" JUN ERI
Lecibsin Kanttarelli "Elli" AVO ERI
lisäksi innostuimme esittämään kasvattajaluokan tuloksena: KASV4, KP

Sitten me taas ahtauduimme Focukseen ja ajelimme Tikkurilaan hotelliin yöksi.

Aamulla heräiltiin virkeänä ylös ja aamupalan jälkeen lähdimme jälleen kohti messaria.
Vähän ennen messaria vaihdoimme kaistaa oikealle ja jäimme liikennevaloihin parkkiin odottamaan valojen vaihtumista. Siinä ehdittiin pieni tovi olla, kun kohta jysähti melko voimalla meidän auton perään linja-auto. Just ehätin peilistä vilkaista, että nyt osuu, kun pamahti.
Niin siinä meni vuokra-auton perä ruttuun ja lasi pamahti koirien niskaan sisälle.
Melkoinen härdelli siitä sitten siinä syntyi, kun alkoi ihmisiä purkautumaan linja-autosta asiaa taivastelemaan.
Taksi kurvasi myös paikalle ambulanssin, palokunnan ja poliisien lisäksi, joka kiidätti ensimmäisenä Oonan koiriensa kanssa messariin. Martti se ehätti taas kehään... :)
Kyllä siinä jo vähän oli päästä pyörällä itse kukin, niin me ollaan Helsingissä ja taaskaan meillä ei ole autoa. Ikinä en ole kolarissa ollut, joten ei ollut mitään hajua, mitä nyt pitäisi tehdä..
Lisäksi minun puhelimesta loppui akku kolaripaikalla ja ajokorttikin oli hotellilla, täydellinen aamu! :D

Avulias taksikuski haki meidän loppuporukan ja vei messariin. Hän myös soitti sinne vuokra-auto firmaan ja niin sieltä hoitui meille jälleen uusi auto ajettavaksi. Tiina Soininen kyyditsi minut lentoasemalle, josta kävin sen auton hakemassa, kiitokset hänelle ja myös ruusuja taksi kuskille! :)

Tähän väliin meidän lauantain tulokset:

J. Mokoma "Urho" JUN EH
J. Vanttera "Martti" JUN ERI
J. Humpappaa "Late" VAL EH
J. Metka "Mekku" JUN EH
Lecibsin Kanttarelli "Elli" AVO ERI1, SA, SERT!
Niin meidän Lelli Ellikin on serttiä vaille muotovalio! :)

Lentoasemalle minua odotti tällä kertaa Subaru Forester, jolla me sitten liikuimme loppu reissun.
Voisi sanoa, että hivenen pelotti ajella ensi alkuun autolla ja vielä niin arvokkaalla menopelillä Helsingissä kolarin jälkeen..

Sunnuntaina olimme hyvissä ajoin messarissa ja tuomari oli onneksi sen verran nopea, että pääsimme ajoissa lähtemään Kuopiota kohti.

Sunnuntain tulokset:

J. Mokoma "Urho" JUN EH4
J. Vanttera "Martti" JUN EH
J. Humpappaa "Late" VAL ERI, SA
J. Metka "Mekku" JUN ERI
Lecibsin Kanttarelli "Elli" AVO EH

Päätimme tulomatkalla pysähtyä sitten Heinolan ABC:lle syömään ja aluksi oli tarkoitus käyttää koiria vähän pissalla. Kontin avattuamme ryykäsi meidän neitokaiset Mekku ja Elli kartanolle ja lähtivät pinkomaan niin paljon kuin kintuistaan pääsivät. Minä tietysti juoksen remmien kanssa niiden perässä ja lopulta tytöt katosivat näköpiiristä.
Olin siinä kohtaa jo valmis heittäytymään hirteen.. :D

Aikani kävelin ja katselin, kaiken lisäksi näin tyttöjen juoksevan kohti moottoritietä, olin varma, että se oli sitten siinä..
Palasin autolle ja me Sannan kanssa lähdimme autolla tyttöjä katselemaan, Oona jäi huoltamon pihaan päivystämään.
Eipä me niitä koiria löydetty ja palasimme ABC.n pihaan ja siellähän ne olivat tyttäret Oonan lähettyvillä, mutta eivät vaan olleet antaneet kiinni.
Mahtovat olla koiratkin niin järkyttyneitä, kun tajusivat olevansa keskellä liikennettä, että eivät uskaltaneet kauas lähteäkkään. Heti kyllä tulivat minun luokse, kun hyppäsin autosta ulos.
Voi sitä helpostuksen tunnetta! :)

Koirat takaisin autoon, evästä naamaan ja matka jatkuu...

Matkalla päätimme sitten, että Sanna jatkaa Kuopiosta matkaa junalla Ouluun. Oona tullaan hakemaan Kajaaniin. Minä jäin sitten sitä oman auton saamista odottelemaan, johon oli tilattu osa ja joka saapuu jo maanantaina.
Sanna ja Oona jatkoivat matkaa Subarulla Kuopioon ja minä otin jälleen uuden vuokra-auton Varkaudesta, tällä kertaa ajopelinä Citroen C4 henkilöauto.
Sillä ajelin tätini luokse yöksi Leppävirralle ja pääsin huokaisemaan helpotuksesta pieneksi hetkeksi.
Kiitokset Seijalle yöpaikasta, kiva oli käydä kylässä! :)

Maanantaina sain viimein oman autoni takaisin ja ajelin sillä sitten kotiin Kuopiosta. Kotona olin illalla yhdeksän jälkeen ja seuraavana päivän sitten töihin.

Oli kyllä niin ikimuistoinen reissu, että tätä ei varmaan unohda koskaan.Vastoinkäymisistä huolimatta kivaa oli ja meillä oli monessa kohtaa kyllä tuuriakin matkassa. Ihmiset olivat meitä kohtaan todella avuliaita, hinauspalvelussa, autovuokraamossa (RENT), taksissa, poliisit, palokunta, ambulanssi.. Hengissä selvittiin! :)

Kiitokset kaikille meitä maalaisia auttaneille! :)

Nyt olen selvitellyt, mitä vakuutuksia minulla autossa olikaan ja hyvältä näyttää..

1 kommentti:

  1. Hui, aika hurjaa jos linja-auto ajaa perään. Onneksi ei kuitenkaan käynyt sen pahemmin. Varmaan aika paljon varaosia saa sen linja-auton runkoonkin nyt hankkia. Meidän tutulla on oma linja-auto, aina myös sitä miettii, että kun nyt vain liikenteessä ei mitään käy. Raskaita autoja kuitenkin. https://www.autokorikorjaus.com/

    VastaaPoista