torstai 24. maaliskuuta 2016

Torstai 24.3.16

Aloitetaampa viime viikonlopun uutisista ensin.
Käväisimme äitini kanssa ison koiralauman kanssa Kotkassa, jossa oli tämän vuoden Lappalaiskoirat ry:n pääerikoisnäyttely.
Oli meillä melko raahaaminen kahdestaan, mutta hyvin reissu meni ja tuli Kotkakin nähtyä, missä en ollut koskaan ennen käynyt.
Koirista meillä mukana olivat pennut Tupsu (J. Huppana) ja Heta (J. Heureekka) ja tyttöset Luna (Petäjämaan Paapero), Metka (J. Metka) ja Jatsi (J. Jetsulleen). Iikka (Lecibsin Sappa) oli myös mukana, eli matkassa meillä oli 6 koiraa.
Kaikilla meni ihan mielettömän hienosti ja saimme jopa kahdestaan esitettyä koko lauman.
Tulokset menivät seuraavasti:
Tupsu, pennut 7-9kk PEK1, KP, PU2-pentu
Heta, pennut 7-9kk PEK1, KP, PN2-pentu
Luna JUN ERI4, SA
Metka VAL ERI
Jatsi VET ERI
ja päivän tähti...
Iikka VAL ERI1, SA, PU1, ROP ja päivän päätteeksi BIS1!! :)


Tuomareina toimivat Maija Sylgrèn pennut, Outi Piisi-Putta nartut ja slk ROP ja BIS kehä ja Katja Korhonen urokset.


Kuvia laittelen, jahka niitä jostain ilmaantuu. Oma kamera jäi kotiin. Kiitokset kaikille huipusta näyttelypäivästä! :)
Sitten pentu-uutisiin.


Tiistaina illalla alkoi näyttämään siltä, että Elli aloittelee synnytystään. Rouva vietti aikaansa pentulaatikossa ja teki välillä pesääkin. Sitten kumminkin mamma rauhoittui nukkumaan sägyn alle, joten päätimpä itsekin alkaa nukkumaan. Koko yön Elli nukkuikin rauhallisesti, mutta aamulla koin melkoisen järkytyksen.


Jouduin vetämään Ellin sängyn alta, kun se ei sieltä itse tullut, eikä sillä kantanut jalat ollenkaan. Kannoin mamman keittiöön, rouva ei jaksanut nostaa edes päätään. Vettä kumminkin joi, kun sitä tarjosin, joten vielä jollain lailla oli rouva tässä maailmassa. Siinä se makasi kyljellään ja silmät vain liikkui.
Soittelin Oulun lääkäriasemia läpi ja mihinkään ei tuntunut saavan aikaa, ei vaikka meillä oli näin suuri hätä! Soitimpa samalla äitini ja Railinkin apuun, jos vaikka joudutaan Elli leikkaamaan.


Sain ajan Iin kunnan eläinlääkäriin, ei kun Elli kantamalla autoon ja vastaanotolle. Olin ihan varma, että rouva tekee vähintään kuolemaa.
Lääkäri laitteli Ellin heti tiputukseen ja antoi myös kalkkia, kyseessä oli kalkkikramppi ja siinä sitten mietiskeltiin eri vaihtoehtoja. Rouva alkoi virkustumaan ja jalatkin alkoi toimimaan pikkuhiljaa, röntgenkuvat paljastivat, että melko satsi pentuja olisi tulossa. Lääkärissä alkoi sitten avautumisvaihekin.
Matkaa ei lääkäriin meiltä ole kovin pitkästi, joten päätimme lähteä kotiin katsomaan, josko pennut siellä alkaisivat syntymään oikein, kun kerran Elli on ennenkin hyvin synnytellyt.
Alkoihan ne sitten sieltä tulemaan maailmaan.
Kuusi pentua oli syntynyt, kun meille tuli ongelma vastaan. Seitsemäs pentu juuttui kanavaan ja tiukasti, eikä me Railin kanssa sitä pois saatu millään konstilla. Takajalat edellä pieni sieltä oli tulossa. Lisäksi Elli alkoi olemaan jo niin väsynyt ja voimaton, että päätimme lähteä lääkäriin taas.
Lääkärikin joutui tekemään töitä, että pentu saatiin kanavasta, mutta sieltä se sitten tuli ja elävänä vielä. Loputkin saatiin syntymään melko pian, eikä mammaa tarvinnut onneksi leikata.


Saldona meillä on nyt peräti 7 tyttöä ja 2 poikaa, kaikki väreiltään mustia merkein.
Melko suurella todennäköisyydellä kaikki ovat varattuja, varaustilanne selviää parin päivän sisällä varmaan.


Kyllä nyt Elli on tämän urakan jälkeen "eläkkeensä" ansainnut, eli varmaksi voin sanoa, että nämä ovat Ellin viimeiset pennut.


Kuvia laittelen, jahka jaksan niitä ottaa. Olen itsekin vielä melko poikki eilisestä urakasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti