maanantai 17. kesäkuuta 2019

Maanantai 17.6.19

No niin.. nyt me ollaan saatu muutettua uuteen osoitteeseen. Paljon on vielä tekemistä, mutta eiköhän ne jutut tule tehtyä tässä pikkuhiljaa. Aitaa saisi alkaa pystyttelemään koirille, yhden tarhan olen saanut valmiiksi ja osa pihasta on aidattuna.

Aloitellaan pentu-uutisilla, siitä riittäneekin nyt kerrottavaa..

Äitienpäivänä aamulla meillä oli lähtö Iisalmen NORD-näyttelyyn. Silloin vielä asustelimme koiraporukan kanssa Iissä. Tulin aamulla alakertaan, laittelin kahvin tippumaan ja painuin vessaan.
Sieltä palattuani katselin vähän aikaan ihmeissään, että mitenkäs ne ovat Tiitu ja Jussa niin ihme asennossa. Kokeilin käsin ja kyllä vaan.. siinähän ne olivat nalkissa keskellä keittiötä, eikä kumpikaan ääntäkään päästänyt..
Ei herranen aika, narttu jolla on ollut tammikuussa pennut ja uros, jolla on ikää alle 8 kuukautta!
Ei siinä nyt oikein muuta voinut kuin odotella, että pariskunta irtoaa ja lähteä kohti Iisalmea.
Maanantaina soittelin ensin eläinlääkäriin, jossa kerrottiin, että keskeytys annetaan sitten vasta kun narttu on ultrattu tiineeksi. Sen jälkeen soittelin vähän sinne sun tänne ja oikeastaan ehdin soitella jo sunnuntainakin paniikissa, ei ole tämmöisistä vahingoista nimittäin mitään kokemusta.

Ihme juttu, Tiitun juoksut olivat sen verran epämääräiset, eikä Jussa ollut siitä yhtään kiinnostunut.
Olen elänyt sekalauman kanssa kohta 17-vuotta eikä koskaan ole vahinkoja sattunut. Oma vikahan tämä on, olisi pitänyt olla tarkempi.

Nyt tässä on ollut aikaa asiaa pohtia ja käännellä monelta kantilta, keskeytyksessä on aina ne omat riskinsä ja nyt kun kävimme ultrassa Tiitun kanssa, niin kylläpä siellä sitten näkyi pentuja vähintään kolme.
Lääkärin kanssa keskustelimme Tiitun kunnosta, tyttö on niin hyvässä kunnossa viime pentujen jälkeen, että annamme pentujen syntyä.

Pennut saadaan rekisteröityä ihan normi FI rekisteriin, kun käytän Jussan heti terveystarkeissa, jahka se täyttää vuoden. Kerran saa kasvattaja tällaisen vahingon "anteeksi".
Aloitan sitten rekisteröinnin heti kun on Jussalla terveystulokset olemassa.
Käytin Jussan nyt sitten välikuvissa, halusin nähdä miltä ne lonkat tällä hetkellä näyttää, niin ei tule sitten mitään yllätyksiä. Samalla otimme kaikki kolme geenitestiä niin saadaan ne virallisiksi. Jussahan on prcd-PRA terve vanhempien tulosten perusteella.

Jussan lonkat, ikää vajaa 9 kuukautta. Tällä hetkellä ne ovat B:n ja C:n rajoilla, eli ei ole D:n lonkkia varmasti tulossa syyskuussakaan. Syyskuussa kuvataan sitten virallisesti, otetaan samalla kyynärätkin ja silmät tarkastetaan.



































Tässä vielä kuvia pojasta, eli Articpro`s Fárre Áhcci Lusa, ehtiväinen poika..



























Ja Tiitusta tältä päivää pari, eli Jehnajan Renttahelekku


























Tänään kävimme myös Hetan kanssa ultrassa. Siellä tuumailtiin, että pieniähän sieltäkin on tulossa ja vieläpä useampi, eli ensi kuussa syntyy myös toinen pentue yhdistelmästä Jehnajan Heureekka & Lecibsin Sappa.
Kyllä siinä riittää puuhaa, onneksi tässä talossa on hyvin tilaa ja kaksi ylimääräistä makuuhuonettakin. Tämä on ensimmäinen kerta, että meillä on kaksi pentuetta yhtäaikaa.

Heta ultrassa



































Pari kuvaa vielä tältä päivää


























Nyt sitten jännänä odotellaan uusia tulokkaita, kunhan eivät ihan samana päivänä päätä synnyttää. :)

Näyttelyissä ollaan käyty tässä välissä muutamankin kerran.
25.5.olimme Kruunupyyssä, jossa kehässä pyörähtivät Jussa, ensimmäistä kertaa Nappe (J. Dilulilulei) ja Roosa (J. Ruutanturruutus).
Jussa oli ROP-pentu, Napen tulos Jun EH2 ja Roosan AVO ERI2, SA, PN3.

8.6. Sirpan kanssa ajelimme Kuusamon ryhmikseen, matkassa kotoa oli vain Jussa joka oli jälleen ROP-pentu.
9.6. Oli vuorossa Rovaniemen KV-näyttely, jälleen olimme Jussan kanssa liikenteessä, tuloksena VSP-pentu ja nyt ollaan pentuluokat taputeltu.
Seuraava näyttely on Oulun KV ja NORD, joihin Jussa osallistuu jo junioriluokkaan.

Kruunupyyssä otin kuvia Napesta







































Ei kommentteja:

Lähetä kommentti