sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Maanantai 4.11.13

Välillä vähän ikävämpiä uutisia..

J. Muhkura "Miro" on käynyt silmätarkissa ja pojalla on todettu posterior polaarinen katarakta toisessa silmässä, vakavuusasteeltaan vakava. :(
Poika käy vuoden päästä uudelleen tarkastettavana, niin sitten näkee, onko kaihi levinnyt myös toiseen silmään ja mikä on silloin tilanne. Nyt vain odotellaan ja toivotaan parasta.
Kiitokset Katille Miron tarkastamisesta ja kovasti tsemppiä!

J. Mokoma "Urho" on menossa myös pian silmätarkkiin ja Metka menee myös joulukuussa. Nyt vain sormet ja varpaatkin ristiin, että sisarukset ovat terveitä.
Metkalta kuvataan samalla myös lonkat ja kyynärät.

Asiaa pohdittuani olen päättänyt jättää Jatsin eläkkeelle pentujenteko puuhista. Syy ei pelkästään ole tämä Miron tulos, olen sitä jo pohtinut koko syksyn. Jatsilla alkaa olemaan jo ikää sen verran ja vaikka se on ollut todella hyvä emä ja synnyttänyt aina hyvin, niin eiköhän ne kaksi pentuetta ihan hyvin riitä. Pääseepä Jatsi kevään aikana näyttelyihin mukaan ja jos vaikka pyörähdettäisiin sen kanssa vaikka ulkomaillakin. :)

Metkan kohdalla on kaikki vielä auki. Ainakaan ensi vuonna ei nuori tyttönen vielä pentuja tee, katsotaan sitä sitten uudemman kerran vuonna 2015, kun asiat tästä selviää ja jos tyttö on itse kaikin puolin terve. Kovasti itse haaveilen Metkan tyttärestä, mutta aika sitten näyttää, saanko sitä koskaan.

Elli lähtee myös joulukuussa silmätarkkiin ja jos silmät on edelleen terveet, niin sille sitten olisi pentuja suunnitteilla keväälle 2014. Ellille on oikein mukava ja minua miellyttävä sulhokin löytynyt, jonka myös jalostustoimikunta on hyväksynyt.
Tästä pentueesta yksi narttupentu tulee sitten etsimään hyvää ja yhteistyökykyistä sijoituskotia. :)

Lauantaina käytiin kyläilemässä Vihannissa Tumppia (J. Tumpelo) katsomassa Metkan ja Iikan kanssa. Tumpista on kasvamassa todella komea mies. Otimme muutamia seisomakuvia koirista, vaikka ilma ei ollut parhaasta päästä kuvaamista ajatellen.

Tumppi, ikää n. 5 kuukautta

Metka, ikää 16 kuukauttaIikka, ikää n. 3,5 kuukautta


Osasta kuvia tulee niin ihmeen värisiä ja hailakoita tänne blogiin ladatessa, mutta haitanneeko tuo..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti