maanantai 12. joulukuuta 2016

Maanantai 12.12.16

Rico on ollut nyt muutaman päivän naisissa ja pentuetilaus on tehty pariin otteeseen. Pentueen vanhemmat ovat virallisesti Jehnajan Kamfertti "Rico" & Jehnajan Palikka "Viivi". Pennut tulevat syntymään ja rekisteröidään Lumikedon kennelin nimiin. Kasvattaja Raili asustaa Vihannissa.
Kotisivuille tulee infoa pian pariskunnasta ja Railin yhteystiedot löytyvät myös sieltä:
http://www.lumikedoneurasier.kotisivukone.com/
Me käväistiin Iikan ja Hetan kanssa sunnuntaina Helsingissä mutkan ja tällä kertaa nimenomaa käväistiin vaan. :)
Vuorossa oli voittaja 2016 näyttely, johon päätin matkustaa koirien kanssa junalla. Se olikin ihan uusi kokemus niin minulle kuin koirillekin. Ihmeen hyvin se meiltä kumminkin luonnistui. Viimeksi olen junalla matkustanut n. 17 vuotta sitten, joten ei oikeastaan ollut juurikaan hajua, miten siellä toimitaan varsinkin koirien kanssa.
Juna lähti lauantaina yötä vasten kohti Helsinkiä ja kyllähän koiriakin aluksi vähän jännitti tilanne. Iikka rentoutui kyllä heti ja viihdytti kaikki kanssa matkustajatkin ennen kuin asettui häkkiin nukkumaan. Heta meni häkkiin itse heti kun juna lähti liikkeelle, tuttu ja turvallinen paikka.
Meille sattui menomatkalla sellainen vaunu, jossa ei matkustanut kuin muutama henkilö, eikä heillä ollut lemmikkejä matkassa. Tampereelta kyllä nousi sitten vaunuun porukkaa niin, että koko vaunu meni täyteen.
Helsingissä olimme yhdeksän pintaan aamulla ja lapinkoirien kehä alkoi 9.30, eli hyvin kerkesimme kehään. Tuomarina toimi Saija Juutilainen ja tuloksina Lecibsin Sappa "Iikka" VAL ERI ja Jehnajan Heureekka "Heta" hienosti kahdestakymmenestä juniorinartusta JUN ERI4.
Iikka käväisi myös edustamassa kotimaisia rotuja lavalla, se oli myös uusi hieno kokemus ja poika hoiti hommansa mallikkaasti.
Juna lähti Oulua kohti seitsemältä illalla. Heta ja Iikka matkustivat jo kuin kokeneet konkarit, vaikka tullessa ei häkkiä voinutkaan koirille pystyttää. Iikka kuorsasi penkin alla ja Heta nukkui minun vieressä penkillä. Minäkin jopa sain nukuttua ihan hyvin, Oulussa olimme aamulla vähän ennen viittä.
Vähän kyllä jännitti, miten auto lähtee käyntiin linja-autoaseman pihalta, kun se siellä seisoi ilman lämmitystä kovassa pakkasessa. Sain taas Tourania kiitellä, lähti kuin "palmun alta", vaikka päällepäin näytti pakastimelta. :)


Olen todella tyytyväinen reissuun ja erityisesti kaveruksiin Iikkaan ja Hetaan, reissu meni paljon paremmin mitä pelkäsin, vaikka Hetallekin tämä oli sen elämänsä ensimmäinen hallinäyttely.
Kiitokset kaikille mukavasta näyttelypäivästä! :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti