maanantai 17. syyskuuta 2018

Maanantai 17.9.18

Viimein ehätän sen verran koneen ääressä istahtamaan, että saan tännekin naputeltua jotain.

Aloitellaan ikävämmästä uutisesta.
Late (J. Humpappaa) kävi lääkärissä vähän aikaa sitten. Poika on alkanut juomaan vähän normaalia reippaammin, josta syystä se on myös pissaillut enemmän, lisäksi poika on hieman laihtunutkin.
Muuten poika on ollut virkeä ja hyvinvoiva. Aluksi mietimme, jos sillä vaikka olisi jotain eturauhas ongelmia, kun ikääkin alkaa olemaan. Valitettavasti lääkäristä tuli ikävämpiä uutisia, pojalla todettiin diabetes.
Tällä hetkellä poika on lääkityksellä ja lääkitys onkin alkanut todella hyvin puremaan.
Tämä oli iso järkytys kaikille, kun päällisin puolin ei kumminkaan olisi ikinä uskonut, että Latella on näinkin
vakava sairaus puhjennut.
Kävin vasta poikia tapaamassa ja Late innoissaan yritti Hetaa iskeä, eikä vaikuttanut yhtään sairaalta.
Onneksi nyt lääkitys auttaa, toivottavasti pojalla on paljon hyviä veteraanivuosia vielä jäljellä sairaudestaan huolimatta. Poika saa hyvää hoitoa ja asuu hyvässä kodissa, tsemppiä niin Latelle kuin koko perheelle!

Kannattaa tarkkaan seurata varsinkin iäkkäämpien koirien juomista, tämä on valitettavan yleinen sairaus koirilla ja tässä suvussa sitä on esiintynyt valitettavan paljon. Niin Jussin jälkeläisissä kuin Missinkin (Paukapää Afruvva) suvussa. Toivotaan nyt parasta, että Jatsin kohdalla sitä ei puhkeaisi. Tästä yhdistelmästä ei ole lisääntynyt kuin meidän Jatsi, joka itse täyttää jo 12-vuotta. Tähän meneessä ei ole tullut minun tietooni, että Jatsin jälkeläisissä ja niiden jälkeläisiin olisi tätä sairautta ilmestynyt.
Rico (J. Kamfertti) on myös Missin jälkeläinen ja sen jälkeläisistä on tiedossa yksi tytär, jolla on ollut diabetes.

Tieto lisää tuskaa, täytyy nyt toivoa parasta ja pelätä pahinta.


Sitten iloisempiin uutisiin.

8.9. oli Siikajoella pentunäyttely, johon osallistui Kamu (J. Dingdong). Molemmat, sekä esittäjä että koira olivat ensikertalaisia ja hienosti siellä oli mennyt. Tuomarina toimi Katja Korhonen ja Kamun tuloksena PEK1, KP, PU2-pentu 7-9kk ikäisistä urospennuista. Poika oli saanut oikein hyvän arvostelun, onnea!

Kamu, kuva omistaja


































Viime sunnuntaina oli ollut pentunäyttely Oulussa. Siellä olivat olleet harjoittelemassa veljekset Niilo (J. Dilledong) ja edellä mainittu Kamu. Molemmilla pojilla oli mennyt oikein hyvin, Niilon tulos PEK2, KP ja Kamun PEK3, KP. Onnea!
Seuravaksi pojat siirtyvätkin jo junioriluokkaan.

Syntymäpäiviä viettää/on viettänyt tälle kuulle O-pentue, jolle tuli ikää vuosi täyteen, S-pentue jonka jäsenet täyttivät 6-vuotta ja pian meidän ensimmäinen pentue, J-pentue, täyttää jo 12-vuotta!
Onnea kaikille!


Minun kiireen on aiheuttanut töiden lisäksi mittava pentuhuoneremontti. Sinne on nyt vaihdettu uusi ikkuna, seuraavaksi uusiksi menee seinät ja lattia. Milloin on mitäkin tarviketta pitänyt olla hakemassa..
Ja että ei nyt ihan kaikki menisi putkeen, niin seuraavaksi hajosi Jennin auto. Senkin autoon tuli laturiongelma (alkaa nämä laturijutut jo riittämään), joten auto seisoo nyt korjaamon pihassa odottamassa sopivaa aikaa, että ehtivät sen korjaamaan. Sitikka meni Jennin käyttöön ja minä hajin itselleni tämmöisen uudemman menopelin:



























Siellä seisoo Tourani taustalla, sekin on edelleen pihassa. Lähtee kylläkin näillä näkymin tällä viikolla varaosiksi. Alkaa näitä menopelejä jo olemaan.. :)

Jotain kuvia olen viime kirjoituksen jälkeen ottanut.
Tässä kameransäätö kuvia, kuvissa kolme sukupolvea eli Jatsi, Metka ja Heta.




























Aitauksessa otettu jokunen kuva tytöistä.



























































Jospa minä nyt muistin kaikki...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti